Some like it hot ! Het relaas van een heet weekend in Haulerwijk & Wolvega

Het internationale skeelerweekend te Haulerwijk – Wolvega ging door van 25 tot en met 27 juni 2010.

The junior boys of Inline Team Brugge, zijnde Maxim Cosyn en Mathias Vosté , zagen het helemaal zitten.
Een stralend – heet weekend zorgde dan ook voor prachtige resultaten.

Na een autorit van een 4-tal uur kwamen we uiteindelijk aan in ons “service” hotel te Wolvega. Een opknapbeurt, een frisse pint en een korte rustpauze kwamen goed van pas om wat energie op te doen en dan richting Haulerwijk te trekken.

De vrijdagavond om 18 u stond de 300 m time trial als eerste wedstrijd op het programma. Maxim zette een knappe 29”91”’ neer wat hem een 9e plaats in het klassement opleverde. Mathias mocht zich de beste time trial atleet noemen met een tijd van 27”41”’.

De point to point wedstrijden kwamen niet als geroepen. Het was laat en iedereen was moe. Maar the boys waren vastberaden alle tegenstanders een poepje te laten ruiken van hun kwaliteiten. Zo gezegd zo gedaan!

Het werd een harde wedstrijd, een snelle wedstrijd, een wedstrijd op EK niveau. The boys lieten het niet aan hun hart komen.

Maxim zette een heel knappe prestatie neer en eindige op 10e een plaats. Mathias wist onderweg 15 punten te sprokkelen en behaalde hiermee een 3e plaats.

Knappe resultaten om de dag mee te eindigen. Ondertussen was het middernacht en mochten we genieten van de volle maan aan het heelal.  Een goede nachtrust was welkom.

Na een stevig ontbijt op zaterdagochtend was iedereen terug fris en monter. Een lading waterig bestanddelen werd ingeladen om zo de dag te kunnen trotseren. Dat het warm werd, heeft iedereen ondervonden. Voldoende drank en rust waren hier de boodschap.

Maxim en Mathias mochten het vandaag in het kort en in het lang waarmaken.

Er werd gestart met de rechtstreekse halve finale van de 1000 m. Maxim eindigde in zijn halve finale op een 4e plaats, Mathias plaatste zich rechtstreeks voor de finale.

Dan maar een schaduwplekje opzoeken en de fles ter hand nemen en nog even wachten op de finale. Uiteindelijk mocht Mathias zijn ding doen. Op een snikheet parcours reed hij een tactische wedstrijd met een demarrage in de voorlaatste ronde wat hem een 1e plaats opleverde. Maxim behaalde een 8ste in het eindklassement van de 1000 m.

 

Het moment was aangebroken om de inwendige mens te versterken en wat rust in te lassen want the boys hadden nog de 10 km afvalling voor de boeg.

Het was broodnodig zich in de schaduw te plaatsen. De temperaturen vlogen de pan uit. Een fysieke inspanning bij deze temperaturen diende dan ook op de gepaste manier aangepakt te worden.

Er werd door de SBN jury beslist om de afvalling juniors te laten doorgaan samen met de seniors. Het werd een harde wedstrijd, het tempo was moordend. Van een echte afvallingswedstrijd was er eigenlijk geen sprake. Om de haverklap werd de ene renner na de andere gedubbeld. Halverwege de wedstrijd diende Maxim het onderspit te delven. Hij eindigde 10e.

Mathias nestelde zich in de kopgroep bij de seniors en deed zijn ding. Uiteindelijk werd voor de 1e maal omgeroepen dat de 1e afvalling zou gebeuren op ronde 15 en dan begon de echte afvallingswedstrijd. Een kopgroep van een 6-tal atleten vormde zich waaronder 2 juniors en 4 seniors. Het tempo bleef hoog. Het einde naderde. Op 3 ronden van het einde viel Mathias af. Hij werd knap 2e bij de juniors. Prachtige resultaten van beide atleten.

De dag zat er op. Een stevige maaltijd, een partijtje snooker en platte rust waren de volgende opdrachten voor the boys.

 

Voilà, de derde dag is aangebroken. Nu even zien of het terug bakken geblazen wordt.

De wedstrijden gingen op zondag door op de 400 m piste te Wolvega.

Op de menukaart stond vandaag 10 r in lijn en relay.  Gezien de temperaturen hoger waren dan de vorige dag, werden alle schaduwplekjes van het terrein opgezocht. Bij elke stap dat gedaan werd, hoorde een slok drank. Dan maar de fles bij zich houden en de lippen constant naar de fles toe bewegen en de zuippartij kon beginnen. Broodnodig!!

10 ronden in lijn, een wedstrijd die heel vlot verliep maar met een razend hoog tempo. In de laatste ronde demarreerde Mathias en iedereen had het kijken er naar. Hij skeelerde als eerste over de finishlijn. Zijn ploeggenoot Maxim eindigde 10e.

In het algemeen eindklassement mocht Mathias op het hoogste schavotje plaatsnemen. Een mooie skeelertrofee, een bos bloemen en drie kussen van ???? mocht hij in ontvangst nemen.

Maxim zette dit weekend een serieuze prestatie neer en behaalde een algemene 9e plaats in het eindklassement.

Maar als je nu dacht dat de fysieke inspanningen achter de rug waren, dan heb je het behoorlijk mis.

De relay stond nog op het programma. The boys besloten dan maar om even ‘tegen’ elkaar te rijden. Alle teams werden voorzien van een passende naam.

Zo maakten Maxim, Luc ter Haar en Peter Groen deel uit van het team “skater met een missie”

Mathias, Ruben Wieberdink en Cornelius Kersten noemden zich het team “Angela Angels”.

Enkele minuten laten hoorde je het startschot en weg waren ze. Er werd gestreden tot het einde. Uiteindelijk werden Angela Angels de overwinnaars; de skaters met een missie werden vice kampioen.

En het verhaaltje is bijna uit. Nog enkel de prijsuitreiking in het vooruitzicht. Hier en daar een foto voor het album en klaar is Kees. De auto stond te wachten om de reis huiswaarts aan te vangen.

Een rustige autorit van een 4-tal uur diende nog te gebeuren, maar eerst nog een vettigen hamburger en een koude lekker ertussen en iedereen was terug in staat om zich te verplaatsen mits de nodige frisse waterige afkoeling tussendoor.

Ik wil Mathias en Maxim een dikke proficiat toewensen voor hun geleverde prestaties; maar ook het gezelschap bedanken voor een zonnig weekend.

Nancy

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image