Uitkijken naar Mathias Vosté in Guarne – Colombia

Nieuwsblad 25 oktober 2010Net zoals in Italië zijn de weergoden ook het wereldkampioenschap skeeleren niet goed gezind. Niettegenstaande de hevige buien, kan de vreugde toch niet op.

Samengevat kijkt Mathias terug naar een succesvol WK piste.

De 15 km afvalling werd een wedstrijd van hoog niveau. Mathias en Siemen reden een dijk van een wedstrijd. Uiteindelijk finishten slechts 2 Europeanen in de top tien. Siemen kon, door het super teamwork van Mathias, beslag leggen op een 5e plaats, de Italiaan Melis werd 6e. Mathias werd in deze wedstrijd 16e. Knap voor een 1e jaars junior.

De 1000 m in lijn was superspannend. Constant werd over en ‘t weer getwitterd. Het resultaat: Mathias heeft de finale van de 1000 m bereikt. Dit betekent meteen al een top-6 plaats. Hopelijk heeft hij de zenuwen goed onder controle.
En dan is er de finale waarin 2 Colombianen, een Amerikaan, een Koreaan , een renner uit Taipei en Mathias. Mathias start en zie hem gaan. Hij eindigt uiteindelijk knap 5e. WAW een top-5 plaats op een wereldkampioenschap (en dit als 1e jaars), dat belooft!!

En dan is er de 500 m. Net zoals voor de 1000 m werd er veel heen en weer gecomputerd. Mathias kon zich plaatsen voor de volgende ronde op deze derde wedstrijddag. In die kwarfinale kam hij als vierde weg, remonteerde nummers 3 en 2, maar de Chileen gaf hierbij een kwak van jewelste zodat Mathias alle snelheid verloor. Hij pepte zich opnieuw op en eindigde alsnog tweede. De Chilleen liet hem uitbollen, beseffende dat hij een DQ aan de broek had. Straks dus een plaats in de halve finale = top 8. Wie zit er nog meer in de halve finales : 2 Colombianen, 2 Amerikanen, Wenger (Zwi), Corselli (Ita) en de Koreaan Kim.

In zijn halve finale kwam Mathias als vierde weg en kon door het tumult nog een plaats remonteren. USA 1, Col 2... Op basis van zijn tijd wordt dit een 6e plaats in de eindafrekening. Knap werk van de eerstejaarsjunior.

Ondertussen geniet hij van een rustdag om zich volledig te geven voor de wedstrijden op de weg.