Belgisch kampioenschap piste en weg - 17 en 18 mei 2014

BK piste 2014 in Tienen

Het is zover : het BK kan beginnen! En zoals je weet kunnen de wedstrijden  nogal een verrassend eindresultaat hebben. Maar zoals men zegt: elke  wedstrijd dient verreden te worden. Het resultaat is wordt bepaald aan de  eindstreep!

Op zaterdag 18 mei werd gestart met de 300 m tijdrit.

Luna Laforce (cadetten meisjes) mocht de spits afbijten en behaalde een  knappe 5e plaats.

Simon Dhondt  en Florian Van den Saffele  (cadetten jongens) waren de  volgende aan de beurt  en behaalden respectievelijk een 7e plaats en de bronzen medaille. Fantastisch.

De dames Jasmina Vosté en Josephine Van den Saffele (junior dames) maakten het tijdrijden super spannend. Jasmina nam met een tijd van 30.473 beslag op de bronzen medaille. Josephine kreeg op het scherm een ex aequo voor plaats 1 en 2 te zien. Dan maar de duizendsten van de seconden afwachten! En super deluxe: Josephine haalt voor ITB de eerste gouden medaille binnen, dit op 5e duizendsten van de 2e plaats. Super!

Bij de junior heren eiste Thomas Vosté de bronzen plak op en broer Mathias strandde verdienstelijk op een 5e plaats bij de senior heren.

Warre Dhondt mocht het ochtendprogramma afsluiten met zijn 300 m tijdrit. Hij eindigde hier op een 6e plaats.

Het ochtendprogramma kon al niet meer stuk voor ITB.
Dan maar eerst de inwendige mens versterken zodat de renners terug sterk stonden voor het namiddagprogramma bestaande uit de 1000 m en de puntenkoers.

Mathias Vosté behaalde bij de senior heren op de 1000 m een 10e plaats en een 7e op de puntenkoers.

Bij de junior heren behaalde Thomas een alweer een medaille. Ook ditmaal mocht hij de bronzen medaille meenemen. Dat langere afstanden hem beter liggen is geen geheim, vandaar dat Thomas een gouden medaille behaalde in de puntenkoers. Sterk!

Jasmine en Josephine behaalden respectievelijk een 4e plaats en een 2e plaats op de 1000m. Voilà si, nog een medaille erbij. En ook de medaille voor de puntenkoers liet Josephine niet liggen. Ze kon een bronzen medaille bemachtigen. Jasmina werd knap 4e.

Ook Florian liet de medailles niet liggen. Hij behaalde zowel op de 1000 m als op de puntenkoers  een bronzen medaille.  Ziezo nog 2 stuks voor de collectie erbij. Ook Simon deed het voortreffelijk met een  7e plaats op beide afstanden.

Voor Luna eindigde de 1000m op een 6e plaats en op de puntenkoers werd ze 7e.

Warre had vandaag slechts nog 1 wedstrijd af te handelen namelijk de 3000m in lijn waar hij een mooie 10e plaats behaalde.

Duizend en 2000 m waren de afstanden die Jitske voor de boeg had. Ze eindigde voor haar beide afstanden op een 10e plaats.

De zaterdag was alvast geslaagd: ITB bezat reeds een collectie van 10 medailles!

BK weg 2014 in Brugge

Inline Team Brugge was in mei 2014 aan de beurt om het BK weg te organiseren.  Een hele klus warempel!

Een 9-tal ITB’ers kwamen aan de start van dit wegkampioenschap en niet zonder succes!

Jitske Lecomte (pupillen meisjes) eindigde in haar eerste wedstrijd van die dag op een  9eplaats en in de tweede op een 7e plaats.

Bij de scholieren jongens  moest Warre Dhondt zich tevreden stellen met een  8e  plaats op de lange afstand. Bij de 500 m snelheid legde hij beslag op een 6e plaats.

Simon Dhondt en ploeggenoot Florian Van den Saffele streden voor de medailles bij de cadetten jongens. Simon behaalde respectievelijk  een knappe 4eplaats voor de afvalling. Florian daarentegen ging gaan ‘lopen’ met  de gouden medaille op deze wedstrijd. De 500 m snelheid voor beiden leverde alweer een medaille op: Simon werd 6e en Florian nam de zilveren plak in ontvangst.

Luna Laforce (cadetten dames) mocht de finale van de 500 m snelheid rijden, maar moest jammer genoeg genoegen nemen met een 4e plaats. Toch knap gedaan! In haar afvallingswedstrijd eindigde ze op een 7e plaats.

De junior dames Josephine Van den Saffele  en Jasmina Vosté deden wat van hen verwacht werd. Jasmina eindigde op een 4e plaats voor de afvalling. Josephine mocht de bronzen plak mee naar huis nemen.  Wat de 500 m snelheid betreft daar mocht Josephine zich de trotse eigenares noemen van de zilveren medaille. Jasmina eindigde op een knappe 4e plaats.

Thomas Vosté moest zijn mannetje staan bij de junior heren maar mocht plaatsnemen op nummer twee voor de afvallingswedstrijd. Knap! De 500 m  snelheidswedstrijd leverde hem een bronzen plak op.

Bij de senior heren kwam Mathias Vosté  in zijn afvallingswedstrijd jammerlijk genoeg ten val en en eindigde zo op een 12e stek.  In zijn 500 m eindigde hij op een 7e plaats.

Om het superweekend  te beëindigen werd de ploegkoers gereden.
Jasmina en Josephine moesten het voor 5000 m  opboksen tegen de senior dames. Ze werden uiteindelijk 7e.

Bij de jongens stonden 2 ITB ploegen aan de start. Onze ‘roze kapjes’ Florian en Simon (twee cadetten weliswaar) stonden hun mannetje tussen de senior heren. Zij behaalden een knappe 9e plaats. De tweede ITB ploeg bestond uit de broers Thomas en Mathias. Niettegenstaande de recente valpartij van Mathias behaalden de broers toch een heel verdienstelijke 5e plaats.

Ik ben uiterst tevreden met de prestaties en de resultaten van alle renners. Ik wil jullie dan ook van harte feliciteren hiervoor. In totaal heeft  ITB 16 medailles veroverd waarvan 3 gouden!!  Wie weet wordt deze karrenvracht aan medailles nog vermeerderd op het open BK lange afstand op 29 mei 2014 te Zemst. Wij duimen alvast!