Inline Team Brugge naar Gross Gerau – Duitsland

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 april vertoefden enkele fervente skeeleraars in Gross Gerau . Dit jaar namen Florian en Josephine Van den Saffele, Jessica en Sabrina Gaudesaboos, Maxim Cosyn en Mathias Vosté deel. Na 5 uur autorijden mochten we eindelijk de benen deftig stretchen. Volgende opdracht was een plaatsje zoeken om onze tenten op te zetten. Veel keuze was er niet. Hier en daar waren er wat plaatsen voorbehouden!! Dan maar de meest geschikte plaats gekozen die nog over was. Wat schaduw kwam dit weekend zeker van pas, want de zon heeft haar uiterste best gedaan. Prachtig.

Om 16 uur vrijdagnamiddag werd gestart met de Sprintcup (300 m tijdrijden). Slechts de 6 beste tijden gingen door naar de finale.

Mathias moest als eerste zijn 300 m rijden. Hij behaalde hier een tijd van 25”542”’ wat hem een 5e beste tijd opleverde. Finale was een feit. Maxim deed over zijn 300 m 28”554’” en behaalde met deze tijd een 28ste plaats in het eindklassement.

Om 20 u diezelfde avond werden de finales van het tijdrijden gereden. Mathias startte als 2e en kon zijn reekstijd verbeteren tot 25”510”’. Dit leverde hem in het eindklassement een 3e podiumplaats op. Zeer knap voor een 1e jaars junior.

Gezien het vroege einde van de wedstrijden, hebben we de inwendige mens nog versterkt bij den Italiaan. En dan kwam het zandmannetje… en werden alle oogjes gesloten.

Zaterdagmorgen stond de haan al vroeg te kraaien. Er werd gestart op 9u30 met de reeksen van de snelheid (500 m).

Jessica en Sabrina mochten zich klaarstomen om tegen het grote geweld hun manneke te staan. In het eindklassement van deze 500 m werden zij respectievelijk 19e en 44e.

En dan was het wachten, en wachten en wachten. Gelukkig hadden we de zon als aanhanger van de wedstrijden en mochten we genieten van een wafel met verse aardbeien en slagroom, of een lekkere ijscoupe of voor diegenen die het meer in “den drank” zoeken een frisse pint van een halve liter. Dit alles om het wachten wat aangenamer te maken.

En dan was het zover. Mathias en Maxim mochten de spits afbijten met de reeksen van de puntenkoers 3000 m. De eerste 11 renners van de reeksen gingen rechtstreeks door naar de A-finale, de anderen naar de B-finale. Mathias kwalificeerde zich voor de A-finale, Maxim voor de B-finale. Dit scenario was ook weggelegd voor Jessica (A-finale) en voor Sabrina (B-finale).

En onze Florian kreeg het op zijn heupen van het lange wachten, en het was warm, en … en… totdat hij uiteindelijk hoorde dat de pupillen jongens naar de startersbox geroepen werden om opgesteld te worden. Enkele minuten later werd het startsignaal geschoten. 2000 m wedstrijd skeeleren op topniveau die hem uiteindelijk een hele knappe 4e plaats opleverde.

En dan was er nog zus Josephine die voor het eerst deelnam in een wedstrijd van zo’n kaliber. Zenuwachtig? Neen, of toch wel een beetje! Voor haar waren er 3000 m weggelegd. En het liedje “van voor naar achter” dat kent wellicht iedereen, op deze manier werd de wedstrijd gereden. Josephine stond haar “manneke” of moest ik zeggen “vrouwtje” en behaalde een 12e plaats in het klassement van 3000 m.

Op naar de A- en B- finale voor onze jongens en meisjes.

In de B-finale van de puntenkoers behaalde Maxim een 36e plaats Mathias werd uiteindelijk 6e in de A-finale.,

Onze dames Sabrina en Jessica behaalde respectievelijk in de B-finale een 41e plaats en in de A-finale een 10e plaats

En dan was het genoeg voor vandaag. Nog snel een hapje gegeten en dan zoals alle verstandige mensen vroeg in de slaapzak gekropen.

Zelfs op zondag was het vroeg dag. Maar dat kon ons niet storen want de zon was terug van de partij en dat maakte alles goed.

Twee wedstrijden stonden het programma voor de meeste atleten van ITB. Dat werd zwoegen want de temperatuur was niet mals voor de atleten.

Florian mocht de spits afbijten met 1000 m full speed. Door wat ingesloten te zijn behaalde hij alsnog een 6e plaats. Maar hij maakte nog alles goed door een knappe 3e plaats te veroveren in de 1500m. In het algemene klassement strandde Florian op een 4 plaats.

Ook voor zus Josephine was het ploeteren. In de 2000 m eindigde ze op een 7e stek. De wat kortere afstand 1500 m was ietsje moeilijker maar ze behaalde toch nog een knappe 11e plaats. Niettegenstaande de wat kwade blikken op zichzelf was Josephine toch heel tevreden met een 8ste plaats in het algemeen klassement.

En het werd warmer en warmer. De ijsjes en de vloeistoffen vlogen de deur uit. Het was nodig of we waren letterlijk uitgedroogd!

Maxim en Mathias hadden als eerste wedstrijd de 1500 m voor de boeg. Maxim behaalde in de B-finale een knappe 31e plaats. Bij Mathias leek alles vanzelf te gaan en mocht zich nestelen op een 5e stek.

Maxim en Mathias hadden wel nog de zwaarste wedstrijd in het vooruitzicht namelijk de 10 km afvalling ! Beide atleten lieten een hangend kopje zien. Ze zagen het niet zitten, ook door het feit van de hitte. Maar ze waren niet alleen. Ook Jessica en Sabrina moesten deze wedstrijd nog rijden. Drinken was voor iedereen de boodschap. En dan le moment suprème : comme on dit en France. Maar we zaten wel in Duitsland en hoe zei je dit dan: das höchste Zeitpunkt!!

Maxim en Sabrina skeelerden de B-finale van de 10 km afvalling. Beiden hebben voor deze laatste wedstrijd een knappe prestatie geleverd met als resultaat een 37e plaats voor Maxim en voor Sabrina, bij toeval, ook een 37e plaats.

Maxim nestelde zich in het eindeklassement op een 36e plaats, Sabrina werd 43ste.

Dan was er nog enkel de A-finale voor Jessica en Mathias. Met volle moed gingen beiden er tegen aan. Jessica moest als 16e de piste verlaten, Mathias deed dit als 8ste. Knappe prestaties van beide atleten.

In het algemeen klassement werd Jessica 12e, Mathias 6e.

Als trainer wil ik alle 6 atleten bedanken voor hun inzet en hun verdiende klassering in het eindklassement.