Open BK lange afstand

Op donderdag 29 mei, Hemelvaartdag, werd het open BK lange afstand geskeelerd in Mechelen.  Een ideale dag om de verwoede training van die dag aan de kant te laten en er voluit voor te gaan en… nog wat medailles te verzamelen.?

Vooraleer de scholieren-cadetten aan hun  lange afstand begonnen, mochten de miniemen en pupillen van start gaan.

Onze pupil  Jitske Lecomte diende als eerste wedstrijd 2 ronden te rijden en als tweede 3 ronden. Gezien het marathonparcours volledig ‘onzichtbaar’ was, was de doortocht van de renners telkenmale een verrassing. Jitske werd knap  8ste in het eindklassement.

Simon en Warre Dhondt, alsook Florian Van den Saffele mochten na Jitske de spits afbijten met een 10 km wedstrijd.

Warre diende genoegen te nemen met een 18e stek.  Broer Simon volgde het tempo heel goed en eindigde knap 5e. Florian daarentegen zorgde ervoor dat ITB alweer een medaille mocht naar huis meenemen. Hij eindige na een lange spurt tweede.

Hierna kwam het grof geschut: eerst de dames, dan de heren.

Josephine Van den Saffele en Jasmina Vosté (junior) dienden het tempo van de senior dames bij te houden voor de hele 42.5 km. Een hele klus weliswaar, maar ze hielden vol en eindigden respectievelijk op een 4e en 6e plaats in het eindklassement.

En dan kwamen de superlatieven aan bod, met junior Thomas Vosté, broer senior  Mathias Vosté en liefhebbers  Jean-Luc Ostyn, Jasper Demeester , Dirk Sansen en Jürgen Coene.

Ook voor hen de volle 42.5 km.  Een snel tempo op een zuiver technisch parcours was de inhoud van de marathon. Het liep op wieltjes voor Mathias en hij eindigde dan ook op een knappe 4e plaats. Broer Thomas moest eigenlijk niet onder doen. Hij hield het tempo heel goed vast en eindigde na een verbeten wedstrijd knap 10e.

De liefhebbers bezorgden ons nog 2 medailles: Jean-Luc mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen, Jasper de bronzen. Jürgen eindigde op een verdienstelijke 7e plaats, Dirk op een 10e plaats na een jammerlijke valpartij.

Alle deelnemers wens ik van harte te ‘proficiateren’. Knap gedaan allemaal.

Alweer 3 medailles mee naar huis genomen, waarbij de teller voor het BK op 19 staat.

De volledige uitslag is hier in te kijken.

Als trotse trainer kan ik u nog melden dat Thomas Vosté de Belgische kleuren zal verdedigen op het Europees kampioenschap in Geisingen (Duitsland)  in juli en dat Jean-Luc Ostyn dit zal doen op het wereldkampioenschap voor masters in Dijon (Frankrijk).