Warre klaar voor Europees Kampioenschap in Pamplona

Warre EC Zandvoorde 2019

Van 25 augustus tot en met 1 september vindt het Europees Kampioenschap plaats in Pamplona, Spanje. Hiervoor werd een selectie gemaakt eind mei. En Warre Van Damme mag mee België vertegenwoordigen.

De wedstrijdweek bestaat uit 3 onderdelen. Gedurende de eerste 3 dagen worden de Europese titels bevochten op de piste. De dag erna volgt een rustdag, met vervolgens weer 3 dagen wedstrijd, dit keer op de weg. Het derde onderdeel is de marathon voor de junioren en senioren.

In de categorie jeugd heren zijn er 5 Belgen geselecteerd. Het staat nog niet vast wie welke afstanden rijdt, maar hoogstwaarschijnlijk staan er voor Warre vooral langere afstanden op het programma. Vorig jaar werd hij onder andere negende op de afvalling. Dit jaar hoopt hij op een verbetering van zijn resultaten van vorig jaar in Zandvoorde. 

Momenteel bereidt Warre zich volop voor. Ook zijn deelname aan de European Cup in Zandvoorde zit er ondertussen op. Het was een belangrijk weekend om weer wedstrijdgevoel te krijgen, na een lange periode zonder wedstrijden.

De wedstrijden zullen te volgen zijn op livestream. Wij supporteren alvast volop voor de Belgische selectie en voor Warre in het bijzonder !