Gouden winst tijdens Belgische Kampioenschappen voor Inline Team Brugge

 

Afgelopen weekend was het terug die tijd van het jaar dat de atleten van Inline Team Brugge op hete kolen zaten want het belgische kampioenschap skeeleren stond op hun programma.

Het BK piste werd verreden zaterdag 15 mei op de piste te Zandvoorde, het BK weg de zondag 16 mei te Hombeek.

Dag 1 zaterdag 15 mei 2010 – BK piste

Onder een prachtige zonnenhemel werd zaterdag om 10u gestart met de 300 m tijdrijden. Onze scholiere dame Shirley Coene had het genoegen om als eerste van start te gaan en eindigde hierbij op een 9e plaats.

Na Shirley was het de beurt aan Mathias Vosté en Maxim Cosyn met andere woorden de juniors heren. Mathias zette een zeer knappe tijd neer. Hij mag zich dan ook Belgisch kampioen op de 300 m tijdrijden noemen. De eerste medaille voor ITB was binnen. Niet getroost, Maxim zorgde ervoor dat ITB van een 2e medaille (brons) kon genieten.

Bij de seniors dames sleepte Jessica Gaudesaboos een bronzen medaille in de wacht, haar zus Sabrina werd 9e.

Voor de eerste keer mochten Thomas en Jasmina Vosté (cadetten) deelnemen aan de discipline van het tijdrijden. Zij werden respectievelijk 7e en 8e. Josephine Van den Saffele veroverde de zilveren medaille in haar tijdrit.

Nadat alle cadetten hun beste tijd hadden neergezet, werd de ochtend afgesloten met een nationale hy….. Nee daar was het nog net iets te vroeg voor. Dan maar de inwendige mens versterken met een rijkelijk koud buffet onder de zuiderse koepels van Inline Team Brugge. Mmmmmmmm!! gevolgd door een ‘noodzakelijke’ siesta.

Op naar de 2e discipline voor scholieren, juniors en seniors namelijk de 1000 m in lijn. Ook hier laten de atleten van Inline Team Brugge zien wat ze waard zijn. Hier volgt de opsomming: Jessica goud, Sabrina 9e, Mathias goud, Maxim brons, Shirley 9e.

Voor Josephine en Jasmina stond de 3000 m in lijn als 2e discipline op het programma. De medailles bleven binnenstromen. Super. Josephine behaalde hier een bronzen medaille, Jasmina werd 8ste.

En gezien de jongens deel uitmaken van ‘het sterkere geslacht’ was voor Thomas de afstand iets langer namelijk 4000 m in lijn. Thomas zette zoals gewoonlijk zijn beste skeeler voor en behaalde een knappe 8ste plaats.

Vooraleer de laatste discipline van start ging voor de wat ‘oudere’ atleten, werden onze kleinsten op het appel geroepen. Hun programma zag er als volgt uit: miniemen 750 en 1500m , pupillen 1000 en 2000 m alles in lijn.

Ons ‘Warre’-duo bij de miniemen, zijnde Vandamme en Dhondt, behaalden voor beide afstanden respectievelijk een 8ste en 7de plaats in het eindklassement.

Simon Dhondt, pupillen, nestelde zich op een 7e en 5e plaats in het klassement. En dan was er ook nog Florian Van den Saffele bij de pupillen. In de 1000 m moest hij jammer genoeg het onderspit delven en behaalde een zilveren medaille. Dan maar in de volgende wedstrijd revanche nemen! En klaar is Kees: zo gezegd zo gedaan, de gouden medaille was binnen. Knap gedaan van onze kleine jongens!

Het einde van de dag was in zicht. De supportersclan had al loden armen door over de balustrade te hangen maar dit werd gecompenseerd door ‘De Beer’. En wat is me dat?? Voor enkele gegadigden onder ons, die absoluut de armspieren wilden stretchen, kwam een ‘zomerse lekkernij’  als geroepen. Enkelen onder ons konden enkel noodgedwongen toezien hoe dit snoepgoed verorberd werd. Dan maar de aandacht vestigen op de komende puntenwedstrijden.

En over puntenwedstrijden gesproken……Gezien het aantal atleten bij de juniors heren en dames nogal beperkt was, werd de discussie aangegaan of de categorie seniors – juniors deze wedstrijd samen zouden betwisten.  Na ellenlange discussie van waarom wel en waarom niet werd door de minderheid beslist dat de juniors en seniors inderdaad hun titel samen zouden verdedigen

Jessica en Sabrina stonden hun ‘vrouwtje’ wat voor Jessica een gouden medaille opleverde. Sabrina werd verdienstelijk 9de.

Mathias en Maxim deden ITB terug eer aan na een vanzelfsprekende eenzijdige samenwerkende junior-senior race: Mathias nam beslag op de zilveren medaille, Maxim de bronzen.

Voilà, de eerste dag zat er op, met nog felle nadiscussies aan de kant. But as they say: tomorrow is another day!

ITB behaalde op de piste 5 gouden medailles, 3 zilveren en 5 bronzen.

 

Dag 2 zondag 16 mei 2010– BK weg

De weergoden waren ons nog altijd goed gezind niettegenstaande we vroeg uit de veren moesten op een zondag.

Vandaag dienden de ITB’ers heeeeeeeeeel snel te zijn, want ze kregen dan ook de snelheids-discipline (500 m) voorgeschoteld.

Wat een luxe voor Inline Team Brugge. Ook in deze wedstrijden mochten we van topklasse spreken. Een gouden plak voor Mathias en Florian, een zilveren voor Josephine, een bronzen voor Jessica en Maxim. Sabrina werd 11e, Shirley 9e, Thomas 6e, Jasmina 8e.

Een rijke oogst aan medailles .. en dan kwam een varkentje met een lange snuit, maar het verhaaltje was heeeelemaal nog niet uit. Eerst genieten van een flink verdiende aperitief en dan een feestelijke “spaghetti”, “kippenbrochette” of “witte pens” oppeuzelen. Laat de anderen maar met lede ogen toezien hoe gezellig het was ten huize van Inline Team Brugge.

De atleten waren eigenlijk nog niet helemaal content. Niettegenstaande de zware discipline afvalling nog als dessert geserveerd werd, behaalde ITB nog meer medailles.

Voor de 10 km afvalling werd nog eens besloten om de juniors – seniors de wedstrijd samen te laten betwisten. Wat een idée!

De zusjes Jessica en Sabrina bewezen dat ze nog altijd fris zaten wat een bronzen plak voor Jessica opleverde en een 9e plaats voor zus Sabrina.

De heren Vosté en Cosyn lieten het niet aan hun hart komen. Ze nestelden zich tussen de seniors en lieten zich leiden. De knappe prestaties van onze twee juniors resulteerden in een gouden medaille voor Mathias en een bronzen voor Maxim. Superdeluxe noemt men dit.

Gedreven als geen ander wist Shirley een 9e plaats in het klassement van de 5000 m te veroveren.

Onze cadetten dames Josephine en Jasmina hadden 1500 m voor de boeg. De zilveren medaille was terug een zekerheid voor Josephine, Jasmina werd 9e.

Dan was er nog 1 “cadet” heer: jawel Thomas. Hij moest wel een stukje verder rijden dan de dames namelijk 2000 m. Hij behaalde net zoals zijn zus een 9e plaats.

En als laatste was er nog den Florian. Nog altijd revanche nemend startte hij zijn 1500 m. En ja hoor, hij finishte met een flinke jump als eerste.

En nu konden we zeggen, en er komt een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje was uit. Dat had je gedacht. Als laatste discipline stond de ploegkoers op het programma. Jessica en Sabrina, Mathias en Maxim .

Ploegenkoers, een discipline om met 2 te skeeleren op een BK. Zo behaalden Jessica en Sabrina de laatste medaille voor Inline Team Brugge: namelijk een bronzen.
Mathias en Maxim werden knap 5e in hun wedstrijd.

Inline Team Brugge verkeert momenteel in een luxepositie. Op zondag werden niet minder dan 4 gouden, 2 zilveren, en 6 bronzen medailles geoogst.

Het totaal plaatje bedraagt 9 gouden, 5 zilveren en 11 bronzen medailles. Hier bovenop mogen Jessica, Mathias en Florian zich algemeen kampioen in hun categorie noemen en het is verhaal is nog niet helemaal ten einde want als laatste melding wil ik Mathias feliciteren met zijn selectie voor de Europese Kampioenschappen skeeleren deze zomer in San Benedetto del Tronto – Italië.

Als koersrechter wil ik alle atleten bedanken voor hun sportieve gedrag gedurende deze twee dagen.

Als trainer feliciteer ik alle atleten voor hun meer dan knappe prestaties het afgelopen weekend en natuurlijk ook een flinke dankjewel naar de ouders toe voor de steun en begeleiding van de atleten.


Nancy

di, 18/05/2010 - 22:13