Op en Top “Pinksteren” voor Inline Team Brugge

Foto : Rik HuysDe atleten van Inline Team Brugge gaven het pinksterweekend te Leuven een “zonovergoten” elan.

Zondag 23 mei werden de wedstrijden verreden op de 400 m piste te Heverlee, de wegwedstrijden op maandag 24 mei gingen door in de wijk ‘Ter Bank’ te Leuven.

Bij de pupillen jongens deed Florian Van den Saffele het uitstekend. In de eerste wedstrijden diende Florian jammer genoeg het onderspit te delven ten opzichte van zijn grootste concurrent Simon. Nogal ontevreden en teneergeslagen zette hij zijn zinnen op een zoete weerwraak… en dat mocht baten. Florian schreef de overige wedstrijden op zijn naam en werd 1ste in het algemeen eindklassement.

Zus Josephine (cadetten meisjes) maakte het voor haar tegenstandster niet makkelijk. Zoals je kan zien op de foto werden de “jumpende” eindspurten spannender en spannender. Josephine behaalde in alle vijf de wedstrijden een 2e plaats wat haar in het algemeen klassement een zilveren medaille opleverde. Proficiat.Josephine’s ploeggenote Jasmina Vosté had het hard te verduren. De tegenstand was enorm, het tempo lag hoog, maar door haar gebetenheid skeelerde Jasmina toch een knappe 9e plaats bijeen.

Bij de cadetten jongens moest broer Thomas het onderste uit de kan skeeleren. Na de eerste wedstrijden kon het klassement nog alle kanten uit. Drie tegenstanders streden dan ook meer dan een beetje voor die knappe derde plaats. Gezien de skeeleratleten van ITB op de wegwedstrijden dat ietsje technischer presteerden, was de bronzen medaille weggelegd voor onzen Thomas. Supercontent mocht hij deze dan ook in ontvangst nemen.

Shirley Coene (scholieren dames) nam slechts deel op zondag aan de wedstrijden. In het dagklassement werd zij 9e. Een welverdiende proficiat aan Shirley voor de zondagse inspanning!

Als apotheose van dit pinksterweekend werd de marathon gereden. Vier ITB’ers, namelijk Maxim Cosyn, Justin Deschuyter, Juhani Stevens en Mathias Vosté hadden er zin om op deze “hete” namiddag de skeelers aan te binden voor een luttele 42,194 km dit als voorbereiding op het Belgisch kampioenschap lange afstand. Een bezigheid zoals geen ander heet dit. Met de bevoorradings ITB’ers op hun plaats, werd de marathon gestart. Skeeleren, drinken, skeeleren, drinken, … en afzien (puf, puf… en die voeten) was het enige om door te gaan. Maar de atleten van ITB waren doorbijters. Zo nam Mathias beslag op de 4e plaats, Juhani de 5e, Justin de 7e en Maxim de 8ste. Alom prestaties om “U” tegen te zeggen voor deze vier heren.

Na de wedstrijd kwam eigenlijk een dieptepunt: de voeten deden pijn, waren overhit, zodat het stappen helemaal bemoeilijkt werd. Dan maar de voetjes in de watte leggen met wat ijs om zo wat afkoeling te bieden. En dat deed oooooo zooooooooo’n deugd.

Proficiat aan alle renners voor hun inzet en hun behaalde resultaten gedurende een ‘vakantie-achtig’ weekend