BK marathon Heverlee 2011

Zondag scheen het zonnetje op het parcours van 801 m voor BK marathon op de weg in Heverlee.
Geen gewoon parcours: serieuze klimpartij en een machtige afdaling.
De miniemen mochten 2 keer 1 ronde rijden. Daartussen konden de recreantjes zich van hun beste kan laten zien voor een stukje bergopwaarts op het parcours.
Daarna konden de cadetten en scholieren zich gooien voor een ruime 10 km. En als laatste de juniores, seniores en  liefhebbers voor de echte marathon (42,195 km)!

Ramses voelde zich als een visje in het water op de weg. Hij reed gezwind de berg op en was niet bang om nog 's een duwtje bij te geven bij het afdalen. Hij werd twee maal derde en haalde zijn eerste podiumplaats!
Jasmina, Josehine en Shirley spanden ook hun kuiten voor de 10,548 km. Josephine voelde zich ook goed op de weg en haalde hiermee een mooie verdiende vierde plaats.
Jasmina eindigde als achtste in die bende en werd hiermee wel de eerste plaats bij de cadetten!
Thomas en Florian konden daarna starten voor dezelfde afstand. Bij Florian kon er op het laatste nog een sprintje vanaf waardoor hij nog een derde plaats en dus een medaille in de wacht sleepte.
Sabrina, Jasper & Jurgen begonnen aan het echte werk: meer dan 50x de berg op en af. Met een verbazingwekkende snelheid circuleerde de bende op het parcours.
Het was lastig! Sabrina kon door haar harde werk bij de meisjes de vijfde plaats behalen. Jurgen moest jammer genoeg in één van zijn laatste rondes uit de wedstrijd stappen wegens rugpijn.